TÜRKİYE'DE TUZ ARAŞTIRMASI SONUÇLAR ÇARPICI
ADMiN
Uzmanlar tarafından sürekli uyarılar yapılan tuz ve şeker kullanımına yönelik 18-60 yaş grubu deneklerle yapılan bir araştırma çarpıcı bir gerçeği ortaya çıkardı: Yemeklerin tadına bakmadan tuz atanların oranı yüzde 41!



İstanbul’da 15-30 Mayıs tarihleri arasında 18-60 yaş grubunda 120 kadın ve 120 erkekle gerçekleştirilen araştırma sonucu; katılımcıların yüzde 92’si tuz ve şeker tüketiminin insan sağlığına zararlı olduğunu belirtti. Ancak "Yediğiniz yemeklere ne sıklıkta tuz eklersiniz?" sorusuna katılımcıların yüzde 41’i "Yemeklerin tadına bakmadan", yüzde 32’si ise "Yemek boyunca" yanıtını verdi.

35 YAŞ ÜSTÜ TUZ TÜKETİMİ ARTIYOR

Duyu laboratuvarı Sensumer'in yaptırdığı araştırmada 18-34 yaş grubundaki katılımcıların şeker tüketme eğilimlerinin daha yüksek olduğu ortaya çıkarken, 35 yaş üstü katılımcılarda ise tuz tüketme eğiliminin daha yüksek olduğu görüldü. Bir başka çarpıcı sonuç ise eğitim seviyesi yükseldikçe tuz ve şekere olan bağımlılığın düşmesi oldu.

Katılımcıların yüzde 35’i, "Son iki yılla karşılaştırdığınızda tuz/şeker kullanım oranınız ne oranda değişti?" sorusu üzerine, tuz/şeker tüketimini azalttıklarını belirtti.

 18 Haziran 2016, 23:32 
Sayfalar:  
1
CEVAP GÖNDER:
  Anasayfa   Bilgi Yarışması   Deneme Sınavı   Çalışma Soruları   Forum   Dosyalar   Linkler   Anketler   Etkinlikler   Özel Mesajlar   Sözlük  
  Üyeler   Yöneticiler   Favori Sorular   Soru Ekle   Soru Sınıfla   Tüm Sorular   Günün Sorusu  
  Üye Ol   Üye Girişi Yap   Üye Çıkışı Yap   Üyelik Ayarları  Banka 
  Destek  Site Haritası   Site İçi Arama   İletişim